Tapahtumat 19.1.-1.2.

T:Teksti:

19.1.

Vanhan ylioppilastalon kevään aloittaa komeasti 22-Pistepirkko. Liput 35 markkaa.

20.1.

Herkkupala Bogeyn ystäville! John Hustonin ohjaama ja Humphrey Bogartin pääosittama Maltan haukka elokuvateatteri Orionissa klo 21.

24.1.

Miten elää vanhaksi? Oivallisia vinkkejä terveistä elämäntavoista antaa professori Reijo Tilvis Haartman-instituutissa 13.30 alkavassa luentosarjassa. Lääkiksen tiedemessuihin kuuluvan luentosarjan muina luennoitsijoina ovat mm. professorit Leena Palotie ja Pekka Häyry. Puheenjohtajana kansleri Lauri Saxén. Haartmaninkatu 3.

24.1.

Millaisia ovat tulevaisuuden ympäristöteot? Historiallisen näkökulman aiheeseen tarjoavat Porthania ykkösessä klo 18 Paavo Castrén, Tarja Kallio-Tamminen, Anto Leikola ja Osmo Rauhala.

24.1.

Susiraja-klubi esittää: kansanmusiikkia Semifinalissa klo 20 alkaen, Urho Kekkosen katu 6.

25.1.

Taas on tullut se päivä vuodesta, kun pääsemme onnittelemaan nimipäiväsankaria Paavo Väyrystä. Tänä vuonna onnitteluihin on lisäksi hyvä syy, joten lähettäkäämme onnittelut Brysselin sijasta osoitteeseen Dosentti Paavo Väyrynen, yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Lapin yliopisto.

25., 27., ja 31.1.

    Lähde uhkarohkeasti Turkuun ja katso paikallisen ylioppilasteatterin Woyzek-näytelmä. Hengästyttävä 50 minuuttia, joka tekee hyvää itsetietoiselle kulttuuripellelle. Näytökset jatkuvat myös koko helmikuun. Opiskelijaliput 20 markkaa.

30.1.

Jos jollekin on epäselvää, mitä on olla suomalainen, kannattaa telkkari virittää illan päätteeksi PTV:n kanavalle. Ex Cathedra -sarjassa on vuorossa folkloristiikan professori Anna-Leena Siikala, joka kertoo suomalaisuuden tulkinnoista. PTV 23.30.

1.2.

Filosofian lisensiaatti Sara Heinämaa alustaa mielen ja ruumiin eroista ja yhteyksistä sekä apulaisprofessori Paavo Castrén olympialiikkeen synnystä luentosarjassa Studia Olympia. Yleisölle avoin luentosarja jatkuu koko kevään torstaisin klo 18-20. Porthania I (Yliopistonkatu 3).