Leffa-arkiston vaativa kevät

T:Teksti:

Elokuva-arkiston kevätohjelma tarjoaa tinkimätöntä laatua todellisille leffafriikeille. Elokuvahistorian merkkipaalut -sarjassa esitellään parikymmentä suurinta kaikkien aikojen klassikkoa, kuten Dziga Vertovin Mies ja elokuvakamera, Jean Renoirin Suuri illuusio, Luis Bunuelin Los Olvidados ja Krzysztof Kieslowskin Veronikan kaksoiselämä.
    Ulkomaalaisista ohjaajista alkaa John Hustonin suursarja, joka jatkuu syksyllä. Keväällä esitetään mm. Hustonin ohjaamat Humphrey -elokuvat Maltan haukka, Yli Tyynenmeren, Sierra Madren Aarre ja Afrikan kuningatar.
    Suomen ohjaajista on vuorossa Aki Kaurismäki. Esillä on Kaurismäen koko loistava tuotanto, kuten Calamari Union, Varjoja Paratiisissa, Leningrad Cowboys Go America ja Boheemielämää. Lisäksi Aki Kaurismäki näyttää ohjaajalle itselleen tärkeimpinä esikuvina olleita elokuvia.
    Kevään muuna ohjelmistona myös sarjakuvista sekä rikoskirjoista tehtyjä elokuvia, kiinnostava katsaus iranilaiseen elokuvaa, ja suurista taiteilijoista tehtyjä filmatisointeja. Tarkemmat tiedot koko ohjelmasta osoitteessa http://www.kaapeli.fi/~lumo/sea/.

Elokuva-arkiston näytökset ti-su Orionissa, Eerikinkatu 15, puh. 615 40201. Liput 17 mk/näytös, lisäksi tarvitaan 17 mk maksava puoli vuotta voimassa oleva kantakortti.

Sami Hyrskylahti