Helsinkinostalgiaa myös paikkakuntarajoitteisille

T:Teksti:

Tarjolla virkistävää aivojumppaa luentojen välillä! Kino Engelin (Sofiankatu 4) huvittavat ja koskettavat Helsinki-aiheiset lyhytfilmit ja -dokumentit kutkuttavat nostalgiareseptoreja taas tiistaisin ja torstaisin klo 15. Tämän vuoden uutuus on lauantainäytös klo 15, jolloin uusitaan torstain esitys.
    Vuodesta 1985 asti jatkuneiden suosittujen ilmaisesitysten ohjelmisto on koottu pääosin kaupungin kanslian tiedotustoimiston sadan filmin arkistosta. Näitä pätkiä voi katsella kaihoilla, vaikkei olisikaan syntyperäinen helsinkiläinen!
    Tammikuussa on vielä nähtävillä seuraavat esitykset: 20.1. “Helsinkiä 30-luvulla” (suosittu filmikooste 30-luvun pääkaupungin tapahtumista, julkkiksista ja musiikista), 23.1. “Veikko Laihasen ja Risto Jarvan Helsinki-kuvauksia 50- ja 60-luvuilta”, 25.1 ja 27.1. “A.W. Finch, eurooppalainen” (Aito Mäkisen elokuvaessee belgialaisesta taiteilijasta) sekä 30.1. “Helsinki Architecture & Ruoholahden villat” (Helsingin arkkitehtuurin esittelyä). Helmikuussa uudet elokuvat.

Miska Rantanen