Puolikuu

T:Teksti:

2.-3.12.
Kiellettävien koirarotujen musta lista – totta vai tarua? Koirien jalostuksesta kiinnostuneet kiiruhtavat Suomen Kennelliiton järjestämään kansainväliseen koiranäyttelyyn, jossa esiintyy yli 6 000 enemmän tai vähemmän jalostettua hurttaa. Pääsyliput 50 markkaa päivä.
2.12.

Jos kamerat kiehtovat enemmän kuin koirat, kannattaa suunnata valokuva-alan erikoiskirppikselle galleria Hippolyteen. Tavaraa voi kahmia kello 12-16 ja samalla ihailla gallerian Enkelit-joulunäyttelyä.
4.12.

Kauhukertomus ”Mustapukuinen nainen” palaa Helsinkiin, tarkemmin sanottuna Kansallisteatterin Willensaunaan. Tarina haamusta, todellisesta pahuudesta ja pelosta alkaa kello 19.
6.12.

Juhlitaan itsenäisyyttä iltapuvussa Linnassa ja Vanhalla tai toppatakissa soihtukulkueessa. Kulkue lähtee Hietaniemestä kello 17.00 ja päätyy joskus Senaatintorille.
6.-10.12.

Pukinkonttiin neuleita, koruja, keramiikkaa, leluja tai makeita jouluherkkuja. Naisten joulumessut ravintola Vanhassa Maestrossa, Freda 51-53. Avoinna 6.12. klo 11-20, 7.-9.12 klo 10-19.30 ja 10.12. klo 10-18. Kympin pääsymaksu sisältää arvan.
7.12.

Itsareiden jälkeistä heikkoa olotilaa voi parannella Bristol 2:ssa, missä pyörii Tim Burtonin maanmainio kuvaus ohjaaja Ed Woodin elämästä.
8.12.

Nuoria innostetaan ja ärsytetään keskustelemaan aiheesta ”Koulun penkiltä -mihin?” nuorisotutkimuksen seminaarissa. Palkkatyöstä ei riitä elämänsisältöä kaikille ja jotain pitäisi keksiä tilalle. Säätytalossa klo 10 alkaen.
8.12.

Kulttuurilehti Image täyttää kymmenen vuotta. Onnea. Missä bileet pidetään?
9.12.

Suomi tekee kohta maalin. YK:n 50-vuotista taivalta juhlistetaan katufutistapahtumalla Helsingin pääpostin ja Finnairin City-terminaalin välisellä parkkipaikalla alkaen klo 15. Vastakkain yliopiston, kauppakorkean ja polin joukkueet. Mallia näyttävät maajoukkuevalmentaja Jukka Ikäläinen, HJK:n Obiora Aniche ja Ponnistuksen Abdul Aziz Bola.
1.-22.12.

Arkiriitti, itkuvirsi, kiviriitti, vesiriitti ja tuliriitti improvisoidaan esiin Vanhalla ylioppilastalolla. Ammattimuusikoista ja tanssijoista koostuvan Suomussalmiryhmän riittikalenteria voi seurata kolmen tunnin ajan joka päivä. 1.-15.12 riittejä näkyy klo 19 alkaen, mutta 16. päivästä eteenpäin riitit aloitetaan jo kolmen jälkeen auringon laskiessa. Riittiin pääsee kympillä.
12.12.

Ylioppilaskunnan soittajat räväyttävät Sibeliuksella, Tshaikovskilla ja Prokofjevilla Yliopiston juhlasalissa kello 19. Liput opiskelijoilta 20 markkaa ja muilta 50.
7.-23.12.

Näytetään Arkistossa useimmat niistä Mika Kaurismäen leffoista, jotka ovat jostain syystä jääneet näkemättä. Mm. oivallinen ”Valehtelija” vuodelta 1981.

Opiskelijajärjestöjen tapahtumista voit hakea tietoa Helsingin yliopiston kotisivulta, Järjestösivulta