Puolikuu

T:Teksti:

1.12.-31.12.
Antropologi Marjatta Parpola on tutkinut intialaista pappissukua ja kerännyt Suomen kansallismuseolle noin 600 esineen kokoelman, joka kertoo Intian perinteisestä elämänmenosta ja uskonnollisista tavoista. Esineet ovat näytillä Intialainen kylä-näyttelyssä.
8.12.-9.1.

MUU-galleriassa yritetään madaltaa nykytaiteen ymmärryskynnystä Taava Koskisen vetämällä näyttelysarjalla, jonka aloittaa Mimmu Rankasen Transit Hall -installaatio. Rankasen mehiläisenvahasta valmistamat sikiöt muistuttavat paitsi ihmisen, myös liskon tai enkelin alkuja.
12.-17.12.

LUX SONOR – laaja kokeellisen elokuvan ja videon festivaali. Esillä on mm. Jonas Mekasin, Yoko Onon ja William s. Burroghsin töitä sekä kymmeniä klassikoita Elokuvapajan arkistoista. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nightspecial: the Liberace show, propagandaelokuvan klassikoita entisestä NL:stä ja intialaista melodraamaa. Esitykset Helsingin taidehallilla joka päivä kello 18 alkaen.
12.12.-31.3.

Avec- Koskenkorvaa ja kananpoikaa eli Alkon ja hotelli- ja ravintolamuseon yhteisnäyttely Kaapelitehtaalla.
15.12.

Yliopiston kuorot Akademiska Damkören Lyran ja Akademiska Sångförening järjestävät perinteisen joulukonserttinsa klo 18 ja 20. Liput opiskelijoilta ja lapsilta 40 markkaa ja muilta 60 markkaa.
15.12.-14.1.

Tsekkiläinen nykytaide vuoden 1989 Samettivallankumouksen jälkeen esittäytyy Helsingin kaupungin taidemuseossa.
16.12.

Kirjat nurkkaan: syyslukukauden opetus päättyi eilen ja kevätlukukauden opetus alkaa tutun rankalla tahdilla 15. tammikuuta lähtien.
17.12.

Joulutunnelmaan voi herkistyä Bachin jouluoratoriolla Suomen kansallisoopperassa tai renessanssiajan kuorolaululla Lumen Valo -konsertissa Töölön kirkossa.
25.12.

Jos tekopyhä jouluhymy alkaa kangistua, voi paeta Arkistoon katsomaan Monthy Pythonin parempia piloja, jotka on koottu Lentävä sirkus tv-sarjan pohjalta 1971. Esitys klo 20.30
31.12.

Uudenvuosi otetaan vastaan Vanhalla. Heads&Bodies, Soup de Loop, dj:t Njassa, Borzin, Macig Jam ja Jellyfish liikuttavat.
11.1.

Ylkkärin kevään ensimmäisen numeron dead line. Uusia lukukokemuksia tarjolla 19. tammikuuta.

Opiskelijajärjestöjen tapahtumista voit hakea tietoa Helsingin yliopiston kotisivulta, Järjestösivulta