Seniorit pohtivat nimenvaihtoa

T:Teksti:

Helsingin yliopiston senioriyhdistyksen syksyn kestänyt jäsenkampanja on tuonut yhdistykselle tähän mennessä kolmisensataa uutta jäsentä. Puolen vuoden sisällä odotetaan vielä muutamaa sataa jäsentä lisää. Reilun tuhannen jäsenen yhdistykselle kampanja on ollut menestys. “Kampanjan tarkoitus oli saada ihmiset tajuamaan, että senioriyhdistys on yleensä olemassa”, sanoo jäsenhankintakampanjasta vastannut projektisihteeri Sari Roos.
    Jäsenhankintatyön aikana Roos on huomannut yhdistyksen nimen saavan aikaan vääränlaisia assosiaatioita. “Seniori-sanaan liittyvien ennakkoluulojen voittaminen on ollut suurin homma. Ihmiset mieltävät, että tämä olisi eläkeläisten hommia. Eräskin kuusikymppinen proffa sanoi, että `ei kai tämä minua koske, kun minä olen vielä työelämässä’.” Roos ehdottaakin, että seniorit muuttaisivat nimensä Alumni-yhdistykseksi amerikkalaiseen tyyliin. Ehdotusta on tarkoitus käsitellä yhdistyksen vuosikokouksessa 28. marraskuuta.
    Jäsenhankinnan lisäksi seniorit ovat keränneet syksyn aikana yritysmaailmasta yhdeksän nimikkostipendiä. Jokaisesta yliopiston tiedekunnasta valitaan yksi “yritteliäs” opiskelija, jolle kuudentuhannen markan stipendi myönnetään senioriyhdistyksen vuosikokouksessa. Ensi vuonna yhdistys pyrkii hankkimaan opiskelijoille harjoittelupaikkoja ja aikoo järjestää yhden suunnatun keräyskampanjan. Vuoden seniori, eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen esitti lokakuussa, että seniorit voisivat kerätä rahaa opiskelijakirjastolle.
    Helsingin yliopisto on tänä syksynä lähtenyt mukaan senioriyhdistyksen toiminnan uudistamiseen. Projektisihteerin sopimus päättyy vuodenvaihteessa, jolloin yliopisto palkkaa yhdistykselle pääsihteerin kahdeksi vuodeksi. Seniorien hallituksessa istuva yliopiston hallintojohtaja Sinikka Mertano korostaa kokonaiskuvion olevan vielä auki, mutta sanoo yliopiston haluavan valjastaa alumnitoiminnan kiinteäksi osaksi yliopiston PR-toimintaa.

(Helsingin yliopiston senioreihin voi liittyä jokainen Helsingin yliopistosta valmistunut. Jäsenmaksu on sata markkaa vuodessa. Yhdistyksen sihteeri päivystää maanantaisin klo 13-15, p. 191 22311)

Jarno Forssell
Piirros: Saku Heinänen