Puolikuu: Tapahtumat 17.11.-1.12.1995

T:Teksti:

18.11. Ruotsinkielisen kirjallisuuden ainejärjestö (LÖ) järjestää suuret POEZAC-juhlat lauantaina 18.11. klo 20 alkaen. Ohjelmassa on mm. runolausuntaa ja performance. Housebändinä esiintyy Green Onions. Sisäänpääsy maksaa kympin. Järjestäjien mukaan Uuden ylioppilastalon viidenteen kerrokseen ovat tervetulleita kaikki, kaikennäköisistä ainejärjestöistä.

19.11. Kukkia ja rohkaisua YK:n ent. Jugoslavian ihmisoikeustarkkailija Elisabeth Rehnille. On nimittäin Lissun nimipäivä.

20.11. Tänään jenkeissä, huomenna meillä. Seuraako Eurooppa Yhdysvaltojen trendejä, kysytään Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA-päivän seminaarissa Marina Congress Centerissä. Alustajina mm. professori Raimo Väyrynen ja dosentti Dan Steinbock.

24.11. Opiskelu on oikeus – ei etuoikeus, julistavat HYY:n Kehy-valiokunta, SYL ja MMYL seminaarissa Vanhalla ylioppilastalolla perjantaina 24.11. kello 10-16.30. Seminaarissa käsitellään koulutusta kehitysmaissa, siihen liittyviä ongelmia ja kehitysmaatutkimusta. Asiantuntijoina mm. varatuomari Helvi Sipilä, kehitysmaatutkimuksen emeritusprofessori Marja-Liisa Swantz ja tohtori Valentine Moghadam Wider-instituutista.

25.11. Ylioppilaskunta ottaa päivän varaslähdön juhliessaan 127 vuottaan jo lauantai-iltana Vanhalla ylioppilastalolla. ”Night of Glamourissa” on nimensä mukaisesti tyyliä: frakit ja iltapuvut esiin! Juhla alkaa klo 20.30.

26.11. HYY:n 127. vuosijuhla. Pääjuhlaan raahautuvat ne, joiden kunto sallii edellisen illan juhlinnan jälkeen. Vanha ylioppilastalo klo 14.

28.11. Helsingin yliopiston seniorit jakavat yrittäjyysstipendejä ansioituneille opiskelijoille vuosijuhlassaan Vanhalla.

22.-.23.11. Oppilaskonsertteja Sibelius-akatemiassa. mm. Stamitz, Bartok, Vivaldi, Bellini ja tietysti Sibelius. Vapaa pääsy.

23.11. ja 26.11. Arkistossa Alain Resnaisin ”Hiroshima rakastettuni” vuodelta 1959. Katso leffa, oikean mielipiteen voit lukea mistä tahansa elokuvahistoriikista.

17.11., 24.11. ja 1.12. Jim Sharmanin ”Rocky Horror Picture Show” esitetään gaalanäytöksinä elokuvateatteri Cineman maahanpanijaisissa. Cinema lopettaa 66 vuotisen toimintansa Museokadulla, joten jatkossa Cinema Mondon leffoja nähdään Kino Engelissä Sofiankadulla. Hautajaisriehan liput 35 markkaa +5 markkaa siivoojan perikunnalle.

15.11.-3.12. SUBlime-näyttely. Heimo Suntion valokuvien hahmot Taide ja Taidepöllö ovat syntyneet ilman trikkejä. Hahmot ovat vaivanneet Suntiota jo neljä vuotta, Galleria Sculptorissa voit ottaa osaa.