Puolikuu

T:Teksti:

2.-6.11. Nyt kannattaa tehdä se vuoden ainoa vierailu Pirkanmaalle! Tampere jazz -happening kerää Manseen nipun jazzin kovia nimiä kuten Ornette Coleman.ja Time Prime-yhtye, Elektra Curtis ja Ned Rothenberger Power Lines.
2.-7.11.
Marilyn – kohtauksia amerikkalaisesta elämästä: ”Marilyn puolusti elämää, hän säteili elämää”. Suomen kansallisoopperan ja Espoon teatterin yhteistyö Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Esitykset 2.11., 3.11., 4.11., 6.11 ja 7.11. Kello 19, paitsi 4.11. kello 15.00. Opiskelijaliput 50 markkaa.
4.11.
Pyhäinpäivä. Sytytämme kynttilän Paasikiven ja Kekkosen kotialttarille.
6.11.
Mitä suomalaiset ovat saaneet Ruotsista? Ainakin loppumattoman määrän tekopirteitä juomalauluja, jotka kuuluu päättää halkaisemalla pöytä miekalla. Muitakin kulttuurilainoja sopii kokeilla näin ruotsalaisuuden päivänä. Svenska dagen.
7.-8.11.
Kenen joukoissa seisot? Helsingin yliopiston opiskelijat valitsevat itselleen päättäjät HYY:n edustajistovaaleissa. Tuloksia jännätään keskiviikkona 8.11. vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla.
10.11.
Pohjoismaiden vanhimman opiskelijalehden Studentbladetin 84-vuotisjuhlat Åbo Nationissa. 82-vuotias Ylkkäri onnittelee naapuriaan (ja kiroilee kahden vuoden ikäeroa). Nitrot mukaan, vanhukset ovat vauhdissa!
11.11.
Kukkaislähetys tai korusähke Kremlin lasarettiin. On nimittäin Boriksen nimipäivä.
11.-12.11.
Sarjakuvafestarit vanhalla ylioppilastalolla. Vieraina Anke Feuchtenberger, Roberta Gregory ja Don Rosa. Sarjispaneeleita ja näyttelyitä mm. Windsor MacKaysta Sokaliin, Mämmilä ja virolainen sarjakuva. Ohjelma löytyy netistä: http://www.kaapeli.fi/~sarjaks.
12.11.
Keksisit tänä vuonna jotakin uutta! Sen sijaan että ostaisit isälle kirjan, hanki hänelle vaikka sopivasti isänpäivämarkkinoille ilmestynyt muovinen ja erittäin käytännöllinen olutkorin kantokahva. Isänpäivä.
14.11.
Mitä kuuluu tutseille ja hutuille vuonna yksi jälkeen katastrofin? Uudistuneen Talking Heads -ohjelman Ruanda-raportti TV 1:ssä klo 22.
15.-19.11.
Jos jazz-matka Manseen jäi alkukuusta tekemättä, voi puutetta paikata ihan vaan stadissa. Helsinki Classic Jazz Festival sopii puritaanisimmallekin perinteen kannattajalle. Esiintyjinä mm. trumpetisti-laulaja Kermit Ruffins aidon jazzin alueelta New Orleansista.
16.11.
Kotimaisen kirjallisuuden laitoksen ja ainejärjestö Maanantaiseuran Bar-B-Q -juhlat päärakennuksen opettajien ruokalan flyygelihuoneessa. Grillattavana kirjailija Kari Hotakainen.
3.11-31.12.
”Omppu -paljasjalkainen helsinkiläinen” Laajin ikipäivinä nähty Ompun piirtämien postikorttien näyttely. Postimuseossa esillä kaikki Osmo Omppu Omenamäen piirtämät 850 postikorttia. Postimuseo on Helsingin pääpostitalossa. Avoinna ma-pe 10-19, la-su 11-16, vapaa pääsy.