Helsinkiläiset kisaavat SYL:n puheenjohtajuudesta

T:Teksti:

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) kokoontuu 17.-18. marraskuuta liittokokoukseensa Espoon Korpilammelle. Kokouksen kohokohta on uuden hallituksen ja puheenjohtajan valinta. Puheenjohtajataisto on tänä vuonna kahden helsinkiläisen kisa, sillä vastakkain ovat HYY:n hallituksen puheenjohtaja Janne Laine, 26, ja SYL:n hallituksen jäsen Esa-Pekka Keskitalo, 27. Vaalikampanjaa molemmat ovat käyneet faksikampanjalla ylioppilaskuntiin ympäri Suomen.
    Osakuntia HYY:ssä edustava Laine korostaa SYL:n tehtävää opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestönä sekä peräänkuuluttaa tarvittaessa räväkkääkin toimintaa hallinnollis-teknisen vaikuttamisen lisäksi. ”Asiantuntijaroolin menettämistä ei pidä liikaa pelätä. Se on vain yksi valtaresurssi”, Laine uskoo.
    Tiedekuntajärjestö Humanisticumin riveihin kuuluva Keskitalo sanoo olevansa tyytyväinen SYL:n asiantuntijaroolin tuloksiin, mutta hän kaipaa liiton työhön myös näkemyksellisyyttä. ”Kaikilla toiminnan pääsektoreilla on ilmeinen tarve asioiden uudelleen ajatteluun.”

Jarno Forssell