Neljä lukukautta kokeiluun?

T:Teksti:

Helsingin yliopistossa suunnitellaan nykyisen kahteen periodiin perustuvan lukuvuosimallin muuttamista. Asiaa pohtinut työryhmä esittää lukuvuoden jakamista neljään yhdeksän viikon mittaiseen periodiin, kahteen syksyllä ja kahteen keväällä. Uusi malli helpottaisi kesäopiskelua, sillä kevään toinen periodi päättyisi vasta kesäkuun puolessavälissä. Syksyn ensimmäinen periodi alkaisi puolestaan jo elokuussa. Uutuutena olisi pääsiäisen aikaan sijoittuva kolmen viikon jakso, jolloin ei annettaisi opetusta.
    Uusi malli tehostaisi työryhmän mukaan opiskelijoiden opiskelumahdollisuuksia ja antaisi opettajille mahdollisuuden keskittyä osan vuodesta pelkästään tutkimukseen. Suunnitelman mukaan yksi neljästä periodista olisi pyhitetty tutkimukselle. Professori Göte Nymanin johdolla istunut työryhmä esittää, että neljän lukukauden kokeilu aloitettaisiin muutamilla vapaaehtoisilla laitoksilla ensi syksynä.