HYY:n vaaleissa 851 ehdokasta

T:Teksti:

Marraskuussa järjestettäviin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleihin on asetettu yhteensä 851 ehdokasta. Ehdokaslista julkistettiin 6. lokakuuta. Vaaleihin osallistuu 14 vaalirengasta, joiden koko vaihtelee yhdestä 249 ehdokkaaseen. Ehdokkaiden määrä on samalla tasolla kuin edellisissä vaaleissa kaksi vuotta sitten.
    Ehdokkailtaan monilukuisimman listan ovat koonneet Osakuntien suuri vaalirengas (249 ehdokasta) ja Porvarillinen vaalirengas (222). Kolmas suuri liittouma on Ainejärjestöjen suuri vaalirengas (105). Usean kymmenen ehdokkaan listat ovat keränneet myös oikeus-, lääke- ja eläinlääketieteen opiskelijoiden Pykälä-LKS-EKY (75), HYY:n vihreät (57) ja Keskustaopiskelijoiden vaaliliitto (36).
    Edustajistovaalit pidetään 7.-8. marraskuuta ja niillä valitaan 60-jäseninen HYY:n edustajisto seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. Ennakkoäänestys järjestetään 31. lokakuuta ja 1. marraskuuta klo 10-18 Porthaniassa. Äänioikeus on kaikilla yliopistoon läsnäolevaksi kirjoittautuneilla ylioppilaskunnan jäsenillä.