Sukulaisrakkaus puntarissa

T:Teksti:

Nyt on vara valita, sillä Helsingin yliopiston opiskelijoilla on tänä syksynä mahdollisuus osallistua suomalais-ugrilaisten sukulaiskansojen tukemiseen maksamalla 31 markan tukimaksu ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. “Tavoitteena on kerätä vuodessa noin 50 000 markkaa, millä voitaisiin toteuttaa vuosittain 5-7 avustusprojektia”, sanoo HYY:n hallituksen jäsen Antti Pentikäinen. Varoilla ylioppilaskunta tukee mm. oppimateriaalin painatusta ja sukukansojen nuorten opiskelua Tarton yliopistossa.
    Harvoilla suomalais-ugrilaisilla kansoilla on omakielistä opetusta, vaan koulut käydään venäjäksi. Identiteetin muodostumisessa kielellä on kuitenkin ratkaiseva osuus ja omakielisen oppimateriaalin saaminen aapisista lähtien olisikin tärkeää. Periaatteena on tukea painatuskustannuksia: “Monesti aapinen on jo valmiina, mutta jäänyt painamatta, koska puuttuu viisi tai kymmenen tuhatta markkaa.”
    HYY:n sukukansavaliokunta järjestää “Sukukansailtamat” Vanhalla perjantaina 13. lokakuuta. Ohjelmassa paneelikeskustelu, videoesityksiä ja näyttely. Illan teemana ovat Komin ympäristötuhot.

Jarno Forssell