Puolikuu

T:Teksti:

21.9. Seireeni nimeltään Eurooppa kutsuu lumoavalla laulullaan – varo karikoita. Informaatiota opiskelijavaihdosta Euroopan maiden kanssa 10-15.30 päärakennuksen suuressa luentosalissa.
21.-23.9
Köyhä antaa vähästään. Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräys.
23.9.
22-Pistepirkkojen syksyn ainoa keikka stadissa, liput Vanhalle 35/45 markkaa.
26-28.9.
Uusien opiskelijoiden bileet Vanhalla, pääesiintyjänä Aki Sirkesalo ja Lemmen Jättiläiset. Tiedekunnat pääsevät nirvanaan (joka on pelkkää kuvitelmaa) seuraavassa järjestyksessä: 26.9. matemaattis-luonnontieteellinen ja eläinlääketieteellinen, 27.9. oikeustieteellinen, lääketieteellinen, kasvatustieteellinen ja valtiotieteellinen sekä social- och kommunalhögskolan, 28.9. teologinen, humanistinen ja maatalous-metsätieteellinen. Fuksien ilmaislippuja on jaettu 18.-21.9., jäljellejääneitä lippuja voi kysellä HYY:n palvelutoimistosta tai ovelta. Liput muille kuin fukseille ja tutoreille 30/40 markkaa.
27.9.
Enkeleitä onko heitä? Arkkienkelit tavattavissa näyttelyssä “Kuka käski olla tuhma”. Kaisa Lehto-Oksan grafiikkaa Galleria Katariinassa, Pohjoinen Makasiininkatu 9.
29.9.
Ota selvää, millaista on sukupolvi X:n taidemusiikki. Lotta Wennäkosken Läike klo 12 Sibelius Akatemian R-talon kamarimusiikkisalissa. Konsertti on osa Ung Nordisk Musik -festivaalia.
30.9.
Tiedostaa hyvä ja paha energia, avata tie kohti eettistä yhteiskuntaa ja elämää! Ihmiseen vaikuttavat energiat fysiikan ja metafysiikan valossa -seminaari Balderinsalissa Aleksanterinkatu 12 klo 9-16, opiskelijahinta hyvästä elämästä naurettavat 70 markkaa.
Metafysiikan vaihtoehtona biodynamiikka: kotilaarit täyteen puhdasta porkkanaa biodynaamisilla syysmarkkinoilla klo10-18, Katajanokka Wanhan Sataman A-halli.
2.10.
“Ei ole minun asiani tehdä itseäni pienemmäksi kuin olen” (E. Södergran). Raivoisien Ruusujen esityksiä naisista. Ensimmäinen esitys Kansallisteatterin Willensaunassa klo 19, Inkeri Mertanen: Vaarallisia unia – muotokuva Edith Södergranista. Liput 60/40 markkaa.
3.10.
Osakuntien päivää juhlitaan tällä kertaa Jäätelösyksy-hyväntekeväisyysbileissä. Jäätelönsyönnissä kisataan sekä nopeus- että tyylipisteistä. Tuotto bileistä menee Vanhan lehtikahviolle ja uuden internet-luokan hankintaan. Ahmintaa tahdittaa mm. Ma Baker’s Soul Factory. Liput Vanhalle kympin.
4.10.
Vastuuntuntoa kielityöskentelyyn. Kääntäjän oikeudet, velvollisuudet ja vastuu -vierailuluentosarja alkaa Liisa Fellman-Paulin esitelmällä “Asiatekstikääntäjän työskentelyn tehostaminen”, päärakennuksen auditorio XII klo 18.
5.10.
Sinulle, joka luet päivälehdistä myös taloussivut. Studia Monetaria. Pankkikriisit, talous ja ihminen -luentosarja alkaa 18 Porthania I:ssä. Ensimmäisinä esitelmöivät professorit Matti Klinge ja David Llevellyn.