Avoimet työpaikat

Ylioppilaslehti hakee

 

***

 

Art Directoria työsuhteeseen ajalle 1.8.2018–15.5.2020.

 

Haluatko luoda visuaalisen ilmeen, joka muistetaan vielä vuosien päästä? Hae art directoriksi Ylioppilaslehteen!

Suunnittelet Ylioppilaslehden uuden ulkoasun ja vastaat sen toteutuksesta jatkossa sekä printin että verkon osalta. Art directorina pääset tekemään itsesi näköistä lehteä ja toteuttamaan omaehtoista visuaalista tarinankerrontaa.

Odotamme sinulta monipuolista osaamista ja vahvaa näkemystä laadukkaasta visuaalisesta journalismista. Katsomme eduksi aiemman kokemuksen aikakauslehtien ja/tai verkkomedioiden tekemisestä.

Erityisesti ilahdumme verkkokerrontaan liittyvistä uusista ideoista. Lisäksi toivomme sinulta ennakkoluulotonta asennetta ja intoa työskennellä osana tiimiämme.

Tehtävän palkkaus on SJL:n lehdistön työehtosopimuksen palkkaluokan IIIa mukainen. Tehtävä on puolipäiväinen (18,75 tuntia viikossa).

Jätä hakemuksesi portfolioineen ja ansioluetteloineen nopeasti, kuitenkin ma 11.6. klo 12 mennessä osoitteeseen susanne.salmi@ylioppilaslehti.fi. Ethän liitä isoja tiedostoja suoraan sähköpostin liitteeksi. Otsikoi viestiisi selvästi, että kyseessä on työhakemus art directorin paikkaan.

 

***

 

Kahta (2) toimitussihteeriä työsuhteeseen ajalle 1.8.2018–15.5.2020.

 

Haluatko tehdä juttuja, jotka puhuttavat ja ravistelevat koko sukupolvea? Hae Ylioppilaslehden toimitussihteeriksi!

Printtilehden toimitussihteerinä ideoit, kirjoitat ja editoit erityisesti feature-juttuja. Odotamme sinulta kokemusta aikakauslehtien tai muiden hitaan journalismin julkaisujen tekemisestä. Osaat etsiä uusia näkökulmia ja olet kiinnostunut myös tutkivasta journalismista. Toisaalta myös pienemmät jutut syntyvät sinulta rutiinilla. Olet kunnianhimoinen editoija ja tiedät, kuinka hyvistä jutuista tehdään vielä parempia.

Verkon toimitussihteerinä keskityt ensisijaisesti ajankohtaisten verkkojuttujen ja sosiaalisen median tekemiseen. Suhtaudut ennakkoluulottomasti uusiin verkkokerronnan muotoihin ja tiedät, kuinka lukija koukutetaan. Eduksi katsomme kokemuksen videojuttujen ja/tai podcastien tekemisestä ja kiinnostuksen näitä alustoja kohtaan.

Molemmissa tehtävissä pääset osallistumaan lehden ja verkkosivujen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Ideoit, editoit, tilaat juttuja avustajilta ja myös kirjoitat niitä itse. Tuot rohkeasti oman osaamisesi ja persoonasi osaksi toimitustamme ja uskallat tarvittaessa myös haastaa muita.

Tehtävän palkkaus on SJL:n lehdistön työehtosopimuksen palkkaluokan IIb mukainen. Tehtävä on kokopäiväinen (37,5 tuntia viikossa).

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen sekä enintään viisi julkaistua juttunäytettä nopeasti, kuitenkin ma 11.6. klo 12 mennessä osoitteeseen susanne.salmi@ylioppilaslehti.fi. Ethän liitä isoja tiedostoja suoraan sähköpostin liitteeksi. Otsikoi viestiisi selvästi, että kyseessä on työhakemus toimitussihteerin paikkaan. Kerro myös, oletko ensisijaisesti kiinnostunut printin vai verkon tekemisestä.

 

***

 

Sekä toimitussihteereille että art directorille tarjoamme kiehtovia haasteita, rennon työilmapiirin ja mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä journalistina. Diiliin kuuluvat myös työtilat Helsingin Kampissa. Kaikkien tehtävien palkkaus ja työehdot ovat Suomen Journalistiliiton lehdistön työehtosopimuksen mukaisia.

Ylioppilaslehti on suomalaisen mediakentän ainutlaatuinen instituutio, joka on ihastuttanut ja ravistellut lukijoitaan jo yli 100 vuotta. Se kertoo nuorten aikuisten elämään vaikuttavista kulttuurin ja yhteiskunnan ilmiöistä tuoreella otteella. Lehteä julkaisee Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylioppilaslehden Kustannus Oy.

Lisätietoja kaikista tehtävistä antaa päätoimittaja (1.8. alkaen) Susanne Salmi numerossa 050 552 5791.