Lähetimme postia Apotti-hankkeelle

T:Teksti:

Arvoisa Apotti-hankkeen hankejohtaja Hannu Välimäki,

Julkaisitte syyskuun puolivälissä tiedotteen Apotti-hankkeen ilmeen uudistumisesta. Tiedotteen aiheena oli uusi logonne, siis tämä:

apotti_logo

Kerroitte ylpeinä, että uusi logo on saanut inspiraationsa kreikkalaisesta jumaltarustosta. Logon oranssi, ”graafinen” osa kuvaa Apollonia, valon ja totuuden jumalaa, jonka sydäntä lähellä olivat tieto, taide ja parantaminen. Samalla se ilmaisee Oy Apotti Ab:n omistajien – siis Helsingin, Kauniaisen, Kirkkonummen, Vantaan ja HUSin – tahtoa kehittää yksi yhteinen uuden sukupolven ratkaisu palvelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tietojärjestelmätarpeita, tiedotteessa sanottiin.

Teitte logonne inhousena, siis omin voimin. Uudella logollanne kerroitte haluavanne viestiä niin joustavuudesta ja helppoudesta kuin laadusta ja luotettavuudestakin.
Välillä hyväkään laukaus ei osu ihan sinne, minne pitäisi, huonosta puhumattakaan. Digitoday-verkkojulkaisua siteeraten uudesta logostanne nousi ”eeppinen myrsky”. Graafikot Facebookissa kohahtivat.

”Aivan hirveä, ehkä karmivimpia logoja vuosikymmeniin”, N2-mainostoimiston johtaja Alex Nieminen tulkitsi tyrmistyneiden graafikoiden yleistuntoja Digitodaylle.

Logoanne syytettiin graafikkojen ammattitaidon halveksimisesta. Niemisellä oli myös vaikeuksia erottaa, mikä se oikeastaan on.

”Se on epätasapainoinen tuherrus. Se ei ole typografia, muttei oikein piirretty logokaan. Joku oli vaan sutaissut ilmeisesti tietokoneella, sillä t-kirjain on ilmeisesti kopioitu”, hän sanoi.

Nieminen alkoi jopa epäillä, ovatko hanketoimistonne työntekijät sopivia henkilöitä viemään tällaista valtavaa hanketta läpi, koska uusi logo on niin kamala.

Meillä Ylioppilaslehdessä ei ole tällaisia epäilyksiä. Uskomme vankkaan ammattitaitoonne ja kykyynne toimia tämän suurhankkeen lipunkantajina.

Siksi haluamme auttaa. AD:mme Jaakko Suomalainen suunnitteli aamupuhteenaan teille kolme vaihtoehtoista logoa. Ne ovat vapaasti Teidän ja koko hankkeenne hyödynnettävissä.

Ystävällisin terveisin,

Ylioppilaslehti